Pregătirea pentru intervenția chirurgicală

Cu aproximativ o săptămână înainte de intervenția chirurgicală, asigurați-vă că animalul de companie este la zi cu toate vaccinările.

Trebuie știut ca vaccinurile nu protejează patrupedul imediat după ce au fost administrate. Daca animalul nu le are, efectuați-le cu cel puțin 5 zile înainte, pentru a oferi vaccinurilor timp să stimuleze sistemul imunitar.

interventie-chirurgicalaPregatirea pentru Interventia Chirurgicala.

Verificați cu veterinarul ce vaccinuri sunt necesare. Cel mai adesea, vaccinările pentru rabie (turbare), maladia Carre (jigodia canină), parvoviroză și Bordetella (tusea de canisă) sunt obligatorii înaintea unei intervenții chirurgicale.

Daca animalul se află sub o medicație curentă, întrebați veterinarul dacă este bine să-i administrați medicația în dimineața premergătoare operației.

Consultați medicul veterinar dacă după intervenția chirurgicală animalul are nevoie de o dietă specială. Dacă este cazul, cumpărați dieta respectivă în prealabil, pentru a vă petrece mai mult timp alături de companion, de îndată ce se întoarce de la clinică.

Pregătirea pentru operație

Este bine să îmbăiați animalul cu o seară înainte, deoarece după operație, odată ce revine acasă, nu veți mai putea să-l îmbăiați timp de mai multe zile.

interventie-chirurgicalaDupa întoarcerea acasă, consultați medicul veterinar ori de câte ori aveți o întrebare. Reduceți programul de activitate și fiti atent ca animalul să nu-și lingă în exces incizia sau să nu rupă suturile. În ceea ce privește administrarea hranei, trebuie să așteptați până când efectul anestezicului trece complet. După 6-7 ore, îl puteți hrăni, dar cu jumătate din cantitatea oferită în mod normal. Apa trebuie să fie la discreție, pentru momentul când patrupedul o va căuta.

Dacă pare să aibă dureri, nu-i administrați medicamente care nu v-au fost recomandate de către medicul veterinar.